Η 3η Ενημερωτική Εκδήλωση για το έργο ελαβε χώρα επιτυχώς στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 στην Αθήνα, η ενημερωτική εκδήλωση της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για το Έργο Αντλησοταμίευσης Αμφιλοχίας.

Η εκδήλωση, που αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση για το Έργο, μετά από αυτές στην Αμφιλοχία και στο Αγρίνιο, είχε το χαρακτήρα ημερίδας με δύο διακριτές Θεματικές Ενότητες. Η πρώτη Ενότητα αποσκοπούσε στην παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην αγορά της ενέργειας σε σχέση με τα έργα αποθήκευσης, όπως επίσης και τις προοπτικές της αντλησοταμίευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην Ενότητα αυτή συμμετείχαν ως ομιλητές εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, διεθνούς εμβέλειας, οι οποίοι στο σύνολο τους τόνισαν τη σημασία των έργων αποθήκευσης ενέργειας στη σταθερότητα του διασυνδεδεμένου συστήματος αλλά και την ανάγκη επίλυσης κρίσιμων ζητημάτων για την ανάπτυξη των έργων αντλησοταμίευσης.

Η δεύτερη Θεματική Ενότητα παρουσίασε τις λεπτομέρειες του Έργου Αντλησοταμίευσης Αμφιλοχίας καθώς και τα αποτελέσματα του τεχνικού σχεδιασμού του έργου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του. Ομιλητές της συγκεκριμένης Ενότητας ήταν οι συντελεστές του έργου, εκπρόσωποι δηλαδή από τον Κύριο του Έργου, από τον Σύμβουλο Διοίκησης και από την ομάδα μελέτης. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων αυτής της Ενότητας αναδείχθηκε η σημασία του έργου και τα οφέλη του στη διευρωπαϊκή αγορά ενέργειας καθώς και στην τοπική και εθνική οικονομία, ενώ επισημάνθηκαν οι προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει η ομάδα υλοποίησης αυτής της φάσης σχεδιασμού του έργου.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Στέργιος Πιτσιόρλας, Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Μανώλης Μαραγκουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, Δ/ντής Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων ΡΑΕ, Νικόλαος Μπαλαμπάνης Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Ανδριώτης, Αντιπρόεδρος ΔΣ της ΔΕΗ, Δρ. Σάββας Σεϊμανίδης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανανεώσιμων Πηγών καθώς και ο Γιώργος Ντουνιάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων.

Την εκδήλωση παρακολούθησε με ενδιαφέρον αρκετός κόσμος, προερχόμενος κυρίως από τον τεχνικό κλάδο, ενώ παρόντες ήταν και μέλη της τοπικής κοινωνίας της περιοχής του έργου, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 

Leave a Reply