Τοπική ενημερωτική εκδήλωση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για το έργο Αντλησοταμίευσης στην Αμφιλοχία (Αλευράδα Βάλτου)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ειδική ενημερωτική εκδήλωση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για το έργο αντλησοταμίευσης Αμφιλοχίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμφιλοχίας.

Η εκδήλωση είχε σκοπό αφενός την ενημέρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων φορέων της περιοχής σχετικά με το Έργο και τα οφέλη που θα επιφέρει η υλοποίησή του και αφετέρου να δώσει τη δυνατότητα παρεμβάσεων και ερωτήσεων του κοινού για το Έργο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απ. Κοιμήσης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της εκκλησίας, υπηρεσιών του Δήμου και άλλων φορέων αλλά και πολίτες της περιοχής που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για το σχεδιασμό του Έργου που προβλέπεται να υλοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Αλευράδας του Δήμου Αμφιλοχίας.

Το Έργο παρουσίασαν η κα Π. Τσικνάκου, Διευθύντρια Υδροηλεκτρικών Έργων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ο κ. Ν. Κριεζής, στέλεχος της εταιρίας PLANET Α.Ε., συμβούλου Διοίκησης και Συντονισμού του Έργου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναλύθηκε ο σκοπός του Έργου, η φιλοσοφία του Σχεδιασμού, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το χρονοδιάγραμμα, ενώ επισημάνθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας του Έργου και τα οφέλη της επένδυσης στην τοπική κοινωνία, στο περιβάλλον, καθώς και στην Εθνική / Ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Μετά τη σύντομη παρουσίαση του Έργου, οι παρευρισκόμενοι έθεσαν ερωτήματα και συζήτησαν με τους εκπροσώπους της Εταιρείας επιμέρους λεπτομέρειες του Έργου. Το θετικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συζήτηση αντανακλά την καταρχήν αποδοχή του Έργου από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της περιοχής.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μέρος μια σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων που προγραμματίζει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για το Έργο.